Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 6.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Mikes Márk Medvehagymás zöldkéregben sült báránykeresztfartő, citrusos tavaszi főzelékkel Sokan vagyunk, akik hatalmas lelkesedéssel vártuk már a márciust, hiszen nekünk pécsieknek ez a hónap…
Részletek

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 5.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! BÁRÁNYCOMB „VADASAN” SZALVÉTAGOMBÓCCAL A vadashoz számtalan élményem fűződik, de talán a legizgalmasabb kalandom a legelső saját készítésű vadasom volt, amelyet - mily meglepő -…
Részletek

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 4.

Szilveszteri buliváró Sokan vagyunk, akik nagyon várjuk már a Szilvesztert. Vannak, akik az év lezárását ünneplik és vannak, akik az új év eljövetelének a tisztaságát, a megújulás lehetőségét látják benne. Vannak, akik viszont szimplán azért, mert hatalmasat lehet bulizni aznap. Számomra a legnagyszerűbb a Szilveszterben azoknak a kis ételfalatkáknak az elkészítése, mely évek óta hatalmas…

Részletek

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 3.

A tökéletes leves nyomában Talán nincs olyan területe a gasztronómiának, amit ne kedvelnék, de azt bátran kijelenthetem, hogy leves-fronton bármi és bármennyi jöhet. Sokszor képes vagyok annyi levest enni a családi asztalnál, hogy esélyem sincs a főétel elfogyasztására. Vannak kifejezetten „leveses” napok nálunk, amikor semmi mást nem eszünk, mint egy gazdag levest, frissen sült pogácsával.…

Részletek

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 2.

A hamburger reneszánsza Nem tudom Ti hogy vagyok vele, de az én fiatalságom alapétele a hamburger volt, és talán azóta is az egyik legmeghatározóbb a saját gasztro palettámon. A legelső burger élményemet a Balcsin szereztem a nyolcvanas évek elején. Akkoriban az volt a szokás, hogy egy hatalmasra fújt édeskés buciban egy jókora adag csalamádét rejtettek…

Részletek

Gasztroblog-sorozat Mikes Márkkal 1.

A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel új gasztroblog-sorozatot indítunk. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Szupergyors ünnepi vacsora Számomra az egyik legizgalmasabb dolog a főzésben, ha a különféle nemzetek klasszikus ételeit készíthetem, felfedezhetem az adott ország fűszereit, ételkészítési technikáit…

Részletek

Töltött bárányszelet

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 4 csont nélküli nyakszelet 4 szelet sajt 4 szelet sonka 1 felvert tojás Liszt Zsemlemorzsa Saláta levelek Őrölt bors Olívaolaj Só Elkészítés 1. Sózzuk meg a hússzeleteket, majd rakjunk mindegyikre egy szelet sajtot és egy szelet sonkát. Tekerjük fel a hússzeleteket úgy, hogy közben szorosan…

Részletek

Szent Jakab bárányszelet

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 8 báránycomb szelet 4 szelet sajt 4 vékony szelet Serrano sonka 2 tojás Liszt Zsemlemorzsa 350g főtt burgonya 40g vaj Őrölt bors Olívaolaj Só Elkészítés 1. Borsozuzuk meg a hússzeletek mindkét oldalát és forgassuk bele a diókéregbe. Nagy serpenyőben forró olajon pirítsuk meg a hússzeletek…

Részletek

Diókéregben sült báránycsülök körtepürével

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 45 perc NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 4 báránycsülök szelet 8 evőkanál pirított, apróra vágott dió Olívaolaj Só Bors Püré: 150 g hámozott, magozott körte ¼ vanília rúd 15 g vaj 1 evőkanál cukor Elkészítés 1. Borsozuzuk meg a hússzeletek mindkét oldalát és forgassuk bele a diókéregbe. Nagy serpenyőben forró olajon pirítsuk…

Részletek

Pácolt báránynyak szelet fokhagymával és kakukkfűvel

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 perc + 3 óra pácolás NEHÉZSÉGI FOK: könnyű ADAG: 4 Hozzávalók: 8 báránynyak szelet 4 gerezd fokhagyma 160g gomba 340g kisméretű hámozott burgonya Olívaolaj 10g mogyoró 5g bazsalikom levél 15g sherry ecet Friss kakukkfű Őrölt bors Só Elkészítés 1. Szeleteld fel a fokhagymákat néhány friss kakukkfűvel. Keverjük össze néhány evőkanál olívaolajjal és…

Részletek