ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 30 perc

NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű

ADAG: 4

Hozzávalók:

  • 90 dkg bárányborda szelet
  • 40 dkg burgonya
  • Olívaolaj
  • Bors

Tartármártás:

  • 1/2 snidling
  • 20g csemege uborka
  • 15g kapribogyó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 150g majonéz

Elkészítés

1. Főzze meg a burgonyát egészben bő sós vízben 20-25 percig közepes lángon. Ezután öntse le róla a vizet.

2. Borsozzuk meg a húst és bőséges forró olajban süssük közepes lángon addig, amíg meg nem pirul.

3. Eközben vágjuk cikkekre a főtt burgonyát és olívaolajban süssük addig, amíg meg nem barnul, majd szedjük ki.

4. Vágjuk össze a tartármártás hozzávalóit, majd keverjük össze az egészet majonézzel. Szükség esetén sózzuk meg.

5. A sült bárányhúst és a krumplit a tartármártással együtt szolgáljuk fel.