ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 perc

NEHÉZSÉGI FOK: egyszerű

ADAG: 4

Hozzávalók:

  • 4 darab báránycsülök szelet
  • 4 db mogyoróhagyma
  • 3dl barna sör
  • 35g nádcukor melasz
  • Olaj
  • Bors

Püré:

  • 3,5 dl tej
  • 50g tejszín
  • 40g vaj
  • 350g hámozott főtt burgonya

Elkészítés

1. Mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk meg a hússzeleteket és egy nagy forró serpenyőben 5-6 perc alatt süssük meg mindkét oldalát közepes lángon.

2. Ezután ugyanabba a serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat és a vékony csíkokra vágott hagymát pirítsuk meg, adjunk hozzá sört és melaszt, és hagyjuk alacsony hőmérsékleten párolódni a húst. Sózzuk meg.

3. Az apróra vágott burgonyát törjük össze meleg tejjel, a tejszínnel és a vajjal, sózzuk meg és alacsony hőfokon főzzük folyamatosan kevergetve, hogy ne ragadjon le.

4. Tálaljuk a húst a pürével együtt meglocsolva egy kis sörös mártással.