A MAGYARORSZÁGI KAMPÁNY 3. ÉVÉNEK EREDMÉNYEI KÉPEKBEN
EURÓPAI PROMÓCIÓS KAMPÁNY A KECSKE- ÉS JUHHÚS FOGYASZTÁSÁNAK
NÉPSZERŰSÍTÉSÉRE SPANYOLORSZÁGBAN ÉS MAGYARORSZÁGON (2018-2020)
EURÓPAI PROMÓCIÓS KAMPÁNY A KECSKE- ÉS JUHHÚS FOGYASZTÁSÁNAK
NÉPSZERŰSÍTÉSÉRE SPANYOLORSZÁGBAN ÉS MAGYARORSZÁGON (2018-2020)
A Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet (röviden: Juh Terméktanács) és a spanyol testvérszervezet, az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) közösen a 2018-2020 közötti időszakra Európai Uniós támogatást nyert a juh- és kecskehús fogyasztásának európai népszerűsítésére 6,825 millió euró értékben. A pályázat keretében Magyarországon csak a bárányés juhhús népszerűsítésére került…
Amerikai kutatók bebizonyították majdnem 1800 brit lakos étkezési szokásainak egy évtizedig tartó (2006-2016) tanulmányozásával, hogy az időskori elbutulást azok a táplálékok gátolták a legjobban, amelyek növelték az agyban lévő, az agyat védő fehérjék mennyiségét. Ezek közé tartozik a vörös húsok közül a birkahús is. Auriel Willette és munkatársai a Journal of Alzheimer’s Disease szakfolyóiratban publikálták…
A „European Promotional Campaign of Sheep and Goat meat in Spain and Hungary (2018-2020) – INTEROVIC-JKTTSZSZ” projekt keretében 10 nyomtatott sajtós megjelenést vállaltunk 2020-ban. Médium – 2020 Megjelenés dátuma Megjelenési példányszám vagy olvasószám Agrárvilág áprilisi száma 2020. 04. 20. 8 000 Vendéglátás magazin – áprilisi szám 2020. 04. 01. 6 500 Magyar Mezsgye – júniusi…
A „European Promotional Campaign of Sheep and Goat meat in Spain and Hungary (2018-2020) – INTEROVIC-JKTTSZSZ” projekt keretében 2 rádiós megjelenést vállaltunk 2020-ban. A megjelenések a következő rádiókban jelennek meg: TREND FM: interjú, 2020. június 5-én (ismétlés 2020. június 6-án) A Trend FM egy magyar rádióállomás, amely a 94.2-es frekvencián működik. Hetente 193 000, naponta…
A „Magyar Juhászat és Kecsketenyésztés” című lapot a Juh Terméktanács 1992 áprilisában alapította, akkor még „Magyar Juhászat” címmel. Az első két évben még negyedéves lapként, azt követően havi lap formájában tájékoztatta az olvasókat a juhászat aktuális kérdéseiről. A lap 1997. szeptemberi számától alakult át és kapta meg a jelenlegi nevét: „Magyar Juhászat és Kecsketenyésztés”. A…
Az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést vehette át Dr. Kukovics Sándor, a Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet ügyvezető igazgatója a kiskérődző ágazat fejlesztése és érdekeinek képviselete érdekében végzett kiváló munkájáért. Bővebben itt olvashatnak a nívós díjról:
A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Provence-i paradicsomos raguban párolt báránylapocka, francia lecsóval Sokat gondolkodom azon, hogy egy étel vajon mitől válhat igazán kiemelkedővé, mitől lesz örökérvényű klasszikus egy fogás?…
A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Faszéngrillen sült bárányhúsos bruschetta, füstös paprikasalátával Valószínűleg, sokan vagyunk úgy, hogy annak ellenére, hogy vége a nyárnak, még egyáltalán nem mondtunk le a szabadtéri…
A 779596 – INTEROVIC-JKTTSZSZ azonosítójú, „European Promotional Campaign of Sheep and Goat meat in Spain and Hungary (2018-2020) – INTEROVIC-JKTTSZSZ” projekt keretében áruházi kóstoltatást végeztünk. A bárányhús népszerűsítő kampány keretében szervezett bárányhús kóstoltatást 5 különböző helyszínen (SPAR és INTERSPAR áruházak), Budapesten valósítottuk meg. A kóstoltatások időpontja: 2020. augusztus 28. péntek délután 14-20 óráig A kóstoltatások…
A 779596 – INTEROVIC-JKTTSZSZ azonosítójú, „European Promotional Campaign of Sheep and Goat meat in Spain and Hungary (2018-2020) – INTEROVIC-JKTTSZSZ” projekt keretében megszervezésre került a III. Bárány Napok rendezvény. Bárány Napok időpontja: 2020. augusztus 7-8. COVID-19 járvány hatása: A Bárány Napok a 2020-as évben a húsvét előtti hétvégére 2020. április 3-4-re volt tervezve. Ennek szervezését…
A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Faszénparázson sült báránykolbász, zöldfűszeres-illatos kuszkusszal Egy fárasztó munkanap végén számomra hihetetlen kikapcsolódást jelent a főzés. Sokszor nem is feltétlenül a készített ételnek az elfogyasztása…
A RTL Klub Reggeli című műsorában interjút adott a bárányhús népszerűsítésének témájában: Dr. Kukovics Sándor a Juh-és Kecske Terméktanács ügyvezető igazgatója Dr. Soós Mihály, Innofood Marketing Kft. ügyvezetője Mikes Márk gasztroblogger Az adás időpontja: 2020. június 26. (05:20-tól látható az interjú) Az adás megtekinthető itt: Az adásban szereplő étel receptje elérhető itt: https://barihus.hu/lecsos-gersli-rizotto/
A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Tépett báránycomb, házi tortilla lepénybe töltve Vannak az örök érvényű klasszikusok- a hétköznapi ételeimre értendően-, melyek olyan szinten hozzátartoznak a mindennapjaimhoz, hogy már csak…
2020. június 5-én a Trend FM rádió készített interjút Dr. Kukovics Sándorral a Nap vendégeként. A műsor meghallgatható itt:
A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Lecsós gersli „rizottó” kolbászmorzsás bárány csevappal A rizottó egy tipikusan olyan étel, mely annak ellenére, hogy alapvetően egyszerűnek mondható, már ami az elkészítését illeti,…
A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Bárány „NUGGETS” zöldfűszeres borsófőzelékkel Gyermekkoromban azon kevesek közé tartoztam, aki élt-halt szinte mindenféle főzelékért. Anyukám mindet zseniálisan készítette, még a sok gyerek számára gyűlölt…
A Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban, a 2018-2020 közötti időszakra vonatkozó Európai Uniós támogatást nyert a juh- és kecskehús fogyasztásának népszerűsítésére, valamint annak újrapozícionálására. A projekt keretében az idei évben már harmadik alkalommal szervezzük meg a Bárány Napokat 2020. augusztus…
A Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban, a 2018-2020 közötti időszakra vonatkozó Európai Uniós támogatást nyert a juh- és kecskehús fogyasztásának népszerűsítésére, valamint annak újrapozícionálására. A projekt keretében az idei évben már harmadik alkalommal szervezzük meg a Bárány Napokat 2020. április…
Európai promóciós kampány a kecske- és juhhús fogyasztásának népszerűsítésére Spanyolországban és Magyarországon (2019).
A kampánnyal kapcsolatos interjúk a következő rádiókban jelentek meg: TREND FM: interjú, 2019. szeptember 24-én és 28-án A Trend FM egy magyar rádióállomás, amely a 94.2-es frekvencián működik. Hetente 193 000, naponta 71 000 hallgató A Trend FM-en egy 40 perc hosszúságú interjú készült a bárányhús projekt témájában, így minden téma alapos kifejtésre került. A…
A pályázati kereteknek megfelelően 2019-ben 10 hirdetésünk jelent meg a nyomtatott sajtóban. A fizetett megjelenések a következő médiumokban jelentek meg: Médium – 2019 Megjelenés dátuma Megjelenési példányszám vagy olvasószám Agrárvilág áprilisi száma 2019. 04. 01. 8 000 Vendéglátás magazin – július 2019. 07. 01. 6 500 Fejér Megyei Hírlap 2019. 09. 26. 147 000 Napló…
A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Flamand barna sörös báránycsülök, rakott burgonyával Amikor legelőször Belgiumban jártam – még tizenévesen, ahol a testvérem él a családjával – rengeteg izgalmas, ellenben magyar…
A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatjuk gasztroblog-sorozatunkat. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Bárányhússal töltött petrezselyem-ravioli, füstös paprikaszósszal, pirított erdei gombával Amikor jópár hónappal ezelőtt elhatároztam, hogy elkezdek kísérletezni a színes tésztákkal, nem gondoltam volna, hogy szerelembe…
Karakteres íze miatt a juhhúsért egyesek rajonganak, mások inkább tartózkodnak tőle. Bár már a hazai éttermekben is egyre gyakrabban találkozhatunk fiatal bárányhúsból készült fogásokkal, a magyar háziasszonyok ritkán használják ezt a remek alapanyagot. Pedig a bárány egy magas fehérjetartalmú, sovány húsféle, könnyen emészthető, ráadásul a tévhitekkel ellentétben könnyen és gyorsan elkészíthető alapanyag. Így nemcsak húsvétkor,…
A húsok, így a juh- és bárányhús is értékes fehérje- és ásványianyag-tartalmuk miatt a naponta javasolt élelmiszerek közé tartoznak gyerekek esetében is. Fehérjéik teljes értékűek, azaz a nélkülözhetetlen aminosavakat is tartalmazzák. Zsírtartalmuk tág határok között változhat, ezt a választásunkkor figyelembe kell venni. A juh- és bárányhúsból főleg a soványabban részeket válasszuk gyerekek esetében is. A…
Szeretne friss piaci információkhoz jutni a juh- és kecsketenyésztéssel kapcsolatban?! Akkor a Magyar Juhászat és Kecsketenyésztés lapot olvassa el! A „Magyar Juhászat és Kecsketenyésztés” című lapot a Juh Terméktanács 1992 áprilisában alapította, akkor még „Magyar Juhászat” címmel. Az első két évben még negyedéves lapként, azt követően havi lap formájában tájékoztatta az olvasókat a juhászat aktuális…
A Reggeli-ben interjút adott a bárányhús népszerűsítésének témájában: Kukovics Sándor a Juh-és Kecske Terméktanács képviseletében Dr. Soós Mihály az Innofood Marketing Kft. képviseletében Mikes Márk gasztroblogger A műsor elérhető itt: https://rtl.hu/rtlklub/reggeli/egyre-nepszerubb-a-baranyhus Az adás időpontja: 2019. április 1.A műsor elérése: 186 000 fő
A Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezetével konzorciumban, a 2018-2020 közötti időszakra vonatkozó Európai Uniós támogatást nyert a juh- és kecskehús fogyasztásának népszerűsítésére, valamint annak újrapozícionálására. Ennek keretében megrendezésre került a bárányhús kóstoltatási kampány is. Csakúgy, mint a Bárány Napokat, a kóstoltatást…
Mint az a Bárány Napokról szóló korábbi blogbejegyzésekben is szerepel, a Juh- és Kecske Terméktanács és Szakmaközi Szervezet az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol testvérszervezettel összhangban a 2018-2020 közötti időszakra európai uniós támogatási forrásokat nyert el a juh- és kecskehús népszerűsítésére és újrapozícionálására. E projekt keretében zajlott le a tavalyi…
Elkészítési idő: 25 perc Nehézségi fok: egyszerű Adagok száma: 4 Hozzávalók: 600g bárányborda 1 vöröshagyma ½ kisebb piros paprika ½ kisebb zöld paprika ½ kisebb sárga paprika ½ cukkini 4 nagy zöldbab 8 shitake gomba szójaszósz olaj só bors Elkészítés: 1. Egy nagy wok serpenyőben pirítsuk meg az olajjal bekent bárányborda darabokat. 2. Eközben vágjuk…
Elkészítési idő: 35 perc Nehézségi fok: egyszerű Adagok száma: 4 Hozzávalók: 12 báránynyak szelet 240g vöröshagyma 15g fokhagyma 40g zsemlemorzsa 420g fenyőmag 2 főtt tojás 65g fehér bor 600g húsleves alaplé Sáfrány Olaj Liszt 1 babérlevél Petrezselyem Só Bors Elkészítés: 1. Egy nagy edényben olajon pirítsuk meg a besózott és belisztezett hússzeleteket mindkét oldalán aranybarnára.…
Nehézségi fok: egyszerű Elkészítési idő: 10 perc + 3 óra pácolás Adagok száma: 4 Hozzávalók: 8 báránynyak szelet 20g méz 10g mustár 1 tojás Zsemlemorzsa Liszt Néhány vágott friss fűszernövény (petrezselyem, koriander, kakukkfű, rozmaring, oregano …) Olaj Só Őrölt bors Elkészítés: 1. Keverjük össze a mézet, a zöldfűszereket és a mustárt, majd a besózott hússzeleteket…
Elkészítési idő: 20 perc Nehézségi fok: egyszerű Adagok száma: 4 Hozzávalók: 4 szelet bárány steak 1 újhagyma 20 cseresznyeparadicsom 50ml szójaszósz 1 kanál barna cukor 20ml rizsecet Olaj Bors Só Elkészítés: 1. A paradicsomokat dobjuk bele nehány percre forró vízbe, majd vegyük ki és tegyük őket jeges vízbe. Hámozzuk meg és tegyük félre. 2. Alacsony…
A Bárány Napok keretében ebben az évben az alábbi éttermek vesznek részt: Étterem neve Étterem címe Akasztói Horgászpark és Halascsárda 6221 Akasztó, Kígyóshíd tanya 6. Almalomb Vendéglő 7694 Hosszúhetény, Ormándi u. 19. Amaryllis Cafe & Restaurant 7100 Szekszárd, Augusz Imre utca 9-11. Aragvi Grúz étterem 1023 Budapest, Ürömi köz 2. Attila Étterem 8380 Hévíz, Attila…
Európai promóciós kampány a kecske- és juhhús fogyasztásának népszerűsítésére Spanyolországban és Magyarországon (2018-2020).
Szilveszteri buliváró Sokan vagyunk, akik nagyon várjuk már a Szilvesztert. Vannak, akik az év lezárását ünneplik és vannak, akik az új év eljövetelének a tisztaságát, a megújulás lehetőségét látják benne. Vannak, akik viszont szimplán azért, mert hatalmasat lehet bulizni aznap. Számomra a legnagyszerűbb a Szilveszterben azoknak a kis ételfalatkáknak az elkészítése, mely évek óta hatalmas…
Szeretek egészségesen és változatosan táplálkozni, ezért sportolóként arra törekszem, hogy a lehető leghasznosabb és legjobb minőségű tápanyagokat jutassam be a szervezetembe. A rendszeres és aktív fizikai aktivitásom mellett azonban nem mindegy, milyen tápanyagokat milyen étrenddel pótolok. A juh és bárányhús kiváló fehérjeforrás, ha eddig azt hitted, hogy le kell róla mondanod a sertéshúshoz hasonlóan, akkor…
2018-ban a kampány népszerűsítéséhez 8 eseményen vettünk részt. A kampány első évében augusztustól szeptemberig folyamatosan megjelentünk különböző helyszíneken, hogy népszerűsítsük a bárány- és juhfogyasztást Magyarországon. Az események a célcsoportoknak megfelelően lettek kiválasztva: néhány eseménnyel a lakosságot céloztuk meg, de célunk volt a szakemberek (állattartók, dietetikusok, táplálkozástudósok) elérése is a szakmai konferenciák által. A teljes listát…
A kampánnyal kapcsolatos interjúk a következő rádiókban jelentek meg: 1.TREND FM A Trend FM egy magyar rádióállomás, amely a 94.2-es frekvencián működik. Az adás időpontja: 2018. november 22. Hetente 193 000, naponta 71 000 hallgató A Trend FM-en egy 40 perc hosszúságú interjú készült a bárányhús projekt témájában, így minden téma alapos kifejtésre került. A műsor egy…
A pályázati kereteknek megfelelően 2018-ban 10 hirdetésünk jelent meg a nyomtatott sajtóban. Ezek részleteit az alábbi táblázat tartalmazza. 1.táblázat: Hirdetések a nyomtatott sajtóban Megjelenési példányszám vagy olvasószám Megjelenési példányszám vagy olvasószám Megjelenési példányszám vagy olvasószám Fejér Megyei Hírlap 2018.11.15. 147 000 Napló (Veszprém megye napilapja) 2018.11.15. 120 000 Dunaújvárosi Hírlap 2018.11.15. 8000 Vasárnap Reggel 2018.11.18.…
A tökéletes leves nyomában Talán nincs olyan területe a gasztronómiának, amit ne kedvelnék, de azt bátran kijelenthetem, hogy leves-fronton bármi és bármennyi jöhet. Sokszor képes vagyok annyi levest enni a családi asztalnál, hogy esélyem sincs a főétel elfogyasztására. Vannak kifejezetten „leveses” napok nálunk, amikor semmi mást nem eszünk, mint egy gazdag levest, frissen sült pogácsával.…
A bárány- és a juhhús hagyományosan fontos szerepet tölt be a táplálkozásunkban, és mindezt a tudomány oldaláról is meg tudjuk magyarázni. Az ember mindenevő, húsra több okból is szüksége van a szervezetünknek: egyrészt az energiabevitel és az élvezeti érték szempontjából, másrészt azért, mert a húsokat alkotó fehérjék részben olyan aminosavakból épülnek fel, amelyeket a növényi…
A hamburger reneszánsza Nem tudom Ti hogy vagyok vele, de az én fiatalságom alapétele a hamburger volt, és talán azóta is az egyik legmeghatározóbb a saját gasztro palettámon. A legelső burger élményemet a Balcsin szereztem a nyolcvanas évek elején. Akkoriban az volt a szokás, hogy egy hatalmasra fújt édeskés buciban egy jókora adag csalamádét rejtettek…
A receptekkel kapcsolatos nagy érdeklődésre való tekintettel új gasztroblog-sorozatot indítunk. A blogok írója Mikes Márk sommelier, gasztroblogger, aki megosztja velünk élményeit, véleményét és néhány igazán izgalmas bevált receptjét is. Fogadjátok szeretettel! Szupergyors ünnepi vacsora Számomra az egyik legizgalmasabb dolog a főzésben, ha a különféle nemzetek klasszikus ételeit készíthetem, felfedezhetem az adott ország fűszereit, ételkészítési technikáit…
Erős faggyúszaga sokakat visszariaszt a birkahús fogyasztásától, de ez csak az idősebb állatokra jellemző, és könnyen megszabadulhatunk tőle. Bárány, birka, juh vagy ürü? Bárány A szopós bárányt 5-6 hetes koráig vágják, fehér húsú, gyenge, ízletes. Az állat 8 hetes kora után kezd el füvet fogyasztani, de egy éves koráig a bárány elnevezés illeti meg. A…
A Bárány Napok keretében résztvevő éttermek: Rákóczi Grillház (1081 Budapest, Rákóczi út 57.) Tűzkert Étterem (8237 Tihany, Batthyány u. 15.) Százéves étterem (1052 Budapest, Piarista u. 2.) Vörös Postakocsi étterem (1092 Budapest, Ráday utca 15.) NUTS Grill&Wine (Grillterasz és Borbár) (3360 Heves, Hősök tere 5.) Monk’s Bistrot (1052 Budapest Piarista köz 1.) Makk VII Vendéglő (1124 Budapest, Kiss János altábornagy utca 59.)…
A pályázati program keretében, az Európai Unió támogatásával volt lehetőségünk arra is, hogy promóciós videókat készítsünk el. Három ilyen videó készült a spanyol partner közreműködésével közösen, melyek megtalálhatóak honlapunkon (http://barihus.hu/videok/) vagy a Youtube-on (Barimesék 1 Rozi; Barimesék 2 Mili; Barimesék 3 Dorka). Az alábbi kedves videók nem a jól megszokott, bejáratott szlogeneket ismételgetik a nézőknek…
2018. október 3. Budapest. Mérföldkő ez a magyar bárány- és juhágazat számára. Ezen a napon került bemutatásra ugyanis a magyarországi bárány- és juhhús népszerűsítésére kiírt 6,825 millió euró értékű, EU által finanszírozott spanyol-magyar multi promóciós pályázati program az Agrárminisztériumban, ahol három szervezet képviseltette magát. Az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne), azaz…
Az RTL Klub reggeli című műsorában Dr. Kukovics Sándor, a JKTTSZSZ ügyvezető igazgatója és Mikes Márk, gasztroblogger beszéltek a projektről és a juh- és bárányhús fenntarthatóságáról és egészségességéről. Az erről készült interjú 1:13-tól tekinthető meg. https://www.rtlmost.hu/reggeli-p_7726/reggeli-2018-09-28-c_12161039
Blogunk következő részében a gazdasági állatok, de különösen a juhok legeléséről és ennek előnyeiről fogunk beszélni, majd a birkák és az erdőtüzek különleges kapcsolatát tárjuk föl. A legeltetés előnyei Bár a legeltetésnek és a legelőn tartásnak (azaz a külterjes, extenzív gazdálkodásnak) napjainkban jóval kisebb a szerepe, ez az állattartási forma évszázadokon keresztül végigkísérte az emberiség…
Ebben a bejegyzésben rávilágítunk számos olyan érdekességre, amely a juh- és bárányhús tápanyag-összetételéről és emberi egészségre gyakorolt hatásáról szól. A bárányhús a vörös húsok közé sorolható, és optimális arányban tartalmazza a szervezet számára legfontosabb esszenciális aminosavakat, nyomelemeket, vitaminokat és esszenciális zsírsavakat. Ezen felül megfelelő arányban tartalmazza (főleg a fiatalabb egyedek) a koleszterint is (Nagy et…
Az egészséges táplálkozás nem nélkülözheti a kiváló minőségű hústermékek fogyasztását. Ebből a szempontból a nagy állattenyésztési ágazatok mellett (baromfi, sertés, szarvasmarha) a kiskérődző ágazatok is kiemelt szereppel bírnak a piacon. Amíg a hazánktól keletre fekvő területeken, például a Balkánon, a kiskérdőzők tejéből és húsából készült termékek alapvető élelmiszerek, addig Magyarországon jellemzően luxus fogyasztási cikként jelennek…
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.